DETALJI

Bosilj o Španciru: Nadamo se da neće biti potrebe za uvođenjem odvojenih zona

Objavljeno: 30.06.2021. 09:22

Zadnja izmjena: 30.06.2021. 09:27

Gradonačelnik Neven Bosilj nedavno je najavio održavanje Špancirfesta, ali spomenuo opciju uvođenja odvojenih zona za osobe s Covid potvrdama i one bez njih.

Kako je naveo Bosilj u intervjuu za eTV, Špancirfest će se održavati od 20. do 29. kolovoza, a uskoro možemo očekivati raspored programa događaja. Ukoliko bude potrebe za epidemiološkim mjerama, jedna od opcija je održavanje programa u dvije zone, isključivo s vanjske strane bedema Starog grada gdje će se održavati najveći koncerti. U jednom bi dijelu, prema Bosiljevim riječima, trebale biti osobe s covid potvrdama bez epidemioloških ograničenja, dok će u drugom dijelu biti osobe bez covid potvrda te će se u toj zoni poštivati mjere koje će tada biti na snazi. 

- Nadam se da tada neće biti potrebe za uvođenjem epidemioloških mjera te da će se ovaj tradicionalni festival održati kao nekada. Dogovorili smo čak i testiranje gdje će posjetitelji moći dobiti antigenski test za 50 kuna te će s njime moći, uz covid putovnicu ili negativan test, nesmetano ući na festival. - rekao je Bosilj

 

Komentari