intervju za jutarnji list

Divjak za Jutarnji: ''Nikad više u politiku!''

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 24.08.2020. 10:57

Zadnja izmjena: 24.08.2020. 10:58

Izvor: Jutarnji.hr

Nakon odlaska s funkcije ministrice znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak dala je intervju za Jutarnji list, a kako je otkrila, već je počela raditi na svom starom radnom mjestu, varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike.

Nije iskoristila mogućnost da još godinu dana živi na račun svog ministarskog mandata. Po principu šest plus šest, mogla je pola godine primati punu plaću, drugih šest mjeseci pola plaće. Kako je otkrila u intervjuu, kada je radila u Zagrebu, nije iskoristila blagodat dužnosničkog stana već je svakog dana odlazila u Zagreb i navečer se vraćala doma. Službeni vozač, jedini je, kaže, luksuz koji si je priuštila.

Što se privatnog života tiče, rekla je kako su joj strast automobili i kuhanje. Sa suprugom živi u Varaždinu, a kćer 25-godišnjakinja već je godinama u Zagrebu. - To je ljubav s fakulteta, zajedno smo 28 godina. Odlično se razumijemo, a mislim da je to, razumijevanje, najvažnije za zajednički život. Oboje volimo kuhati, diskutirati o svemu - kaže Divjak za Jutarnji.

Prema njezinim riječima, u tri godine političkog života najviše ju je smetala medijska pažnja, a što se tiče aktualne situacije vezane uz korona virus, Divjak govori kako joj nije jasno kako novi ministar kani sa školskom godinom koja počinje za desetak dana. - Da mali idu redovno u školu, a ostali su jedan tjedan doma i imaju nastavu na daljinu, drugi su u školi. U srednjim školama bi se također izmjenjivali, ovisi o praksi i nastavi općih predmeta. Sad je, čini mi se, plan da svi idu u školu. Što nije realno. Ići u školu i riskirati zarazu - s upitnikom iznad glave promišlja Blaženka Divjak te dodaje kako je politika više ne zanima.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE. 

 

 

 

Komentari