staro pitanje, novo doba

Sjeverna tribina i kompletno natkrivanje gradskog stadiona? Ovo su rokovi koji se spominju

NK Varaždin uspio se vratiti u najelitniji rang hrvatskog nogometa, a predsjednik kluba Dražen Vitez u eTV studiju otkrio je i detalje privatizacije kluba, odnosno njegovo pretvaranje u sportsko dioničko društvo....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.05.2022. 08:48

Zadnja izmjena: 29.05.2022. 08:49

NK Varaždin uspio se vratiti u najelitniji rang hrvatskog nogometa, a predsjednik kluba Dražen Vitez u eTV studiju otkrio je i detalje privatizacije kluba, odnosno njegovo pretvaranje u sportsko dioničko društvo.

Što se dugoročnih planova tiče, Vitez ističe kako je cilj u roku od pet do deset godina između ostalog napraviti novu sjevernu tribinu i natkriti cijeli stadion:

- Kada završimo ovaj dio o čemu smo malo prije pričali (privatizacija) onda možemo razmišljati dugoročno. Kada vidimo da imamo stabilnost pet godina onda možemo razmišljati možemo li uložiti novce u infrastrukturu. Naš stadion je lijep, prekrasan i pun. Hvala svim navijačima koji nas podržavaju, peti smo najgledaniji klub u Hrvatskoj, iza velike četvorke. Da li je vrijeme da se natkrije stadion, hoće li u tome možda sudjelovati i Vlada RH, bilo je tu nekakvih ideja i inicijativa da se nogometna infrastruktura riješi ne samo u Gradu Varaždinu nego svugdje gdje su provoligaši i da se konačno stvore uvjeti gdje svatko može doći na utakmicu, da mu ne treba kišobran, da može popiti čaj i ići na WC kao čovjek i mislim da je sad zadnje vrijeme da se to napravi. U okruženju oko nas svi to rade i svi stvaraju.- rekao je Vitez. 

'Nogomet pokreće svijet'

Svjestan je, kaže, kako su drugi sportovi zapostavljeni no istilče kako je upravo nogomet taj koji 'pokreće svijet'.

- Naravno, drugi sportovi su zapostavljeni, ali to je tako. Nogomet je taj koji pokreće svijet, tu se vrti najviše novaca, ali ja mislim da bi bilo lijepo kad bi u nekakvih pet, deset godina uspjeli napraviti novu sjevernu tribinu, da natkrijemo cijeli stadion i da zaokružimo taj sportski kompleks i da stvorimo uvjete za naredne generacije da mogu trenirati, da se mogu razvijati, da žive zdravo i da ih maknemo od ulice, alkohola i problema jer je sport zdrava sredina - rekao je Vitez između ostalog. 

 

Komentari