vlasnik pekare klas

eTV - Kupili ste krafne po 30 centi? Varaždinski pekar poručuje da su proizvedene, evo kada

Tijekom pandemije Pekara Klas zabilježila je porast prihoda zbog brze transformacije, odnosno napuštanja konfekcijskih proizvoda i usmjeravanja na potrebe tržišta. Pokretnom prodajom također je ostvarena prodaja diljem Varaždinske, Međimurske i Karlovačke županije...
Objavljeno: 23.02.2023. 10:46

Zadnja izmjena: 23.02.2023. 10:58

Za Varaždince koji su se ovih dana razveselili jeftinim krafnama, vlasnik Pekare Klas danas u eTV studiju nije imao dobre vijesti.

Drago Sitar, naime, tvrdi kako su jeftine krafne bile proizvedene „tko zna gdje“, jako su loše za ljudsko zdravlje, pri čemu proziva trgovačke lance koji ih uvoze, jednako kao što uvoze i ostale pekarske proizvode.

- To je nažalost trend. Sve veći je uvoz pekarskih proizvoda koji se proizvode u Poljskoj ili Mađarskoj, odakle se, proizvedeni možda i prije godinu dana, uvoze u Hrvatsku. Te nesretne krafne koje su se sada prodavale po 2,5 kune (30 centi) najbolji su primjer toga. Stajale su godinu dana smrznute u nekakvih komorama, prije nego što su došle na stol naših kupaca. 

Procesi od 24 sata

Drago Sitar tijekom pandemije osmislio proces proizvodnje kvasca, kojim se želio zaštiti od eventualne nestašice, a sada uz pomoć istih i nekih drugih procesa proizvodi zdrave pekarske proizvode. Prije svega, proizvode bez škrobi, te proizvode koji se proizvode po 24 sata. Pokrenuo je tzv. craft pekarstvo.

-  Mi smo bili spremni snabdjeti kruhom i prirodnim kvascem kompletno naše trgovine, a kad smo već kupili sve te strojeve otvorile su se nove proizvodne niše kao što je craft-pekarstvo, proces proizvodnje kruha zna nam trajati i do 24 sata (a ne sat vremena), a sve da bi dobili zdravstveno što bolji proizvod. S više vlakana i sa što manje škroba.

'Zadovoljan sam potezima Vlade'

Prije godinu dana s vlasnikom Pekare Klas razgovarali smo o energetskoj krizi. Ona je tada tek pokazivala prve znakove, a danas o  svemu kaže:

- Ja sam zadovoljan potezima Vlade. Regulirala je cijenu plina za građanstvo, što je vrlo dobro, kao i cijenu goriva. Činjenica da Mađari dolaze kod nas također potvrđuje primjer da je nešto dobro napravljeno. Mi u industriji smo uz subvencije imali zadnju cijenu 1,23 kune, što je meni primjerice umanjilo račun s 85 tisuća kuna na 71 tisuću kuna. Prije energetske krize isti račun iznosio je pak 30 tisuća kuna.

'Prozori' u proces

Tijekom pandemije Pekara Klas zabilježila je porast prihoda zbog brze transformacije, odnosno napuštanja konfekcijskih proizvoda i usmjeravanja na potrebe tržišta. Pokretnom prodajom također je ostvarena prodaja diljem Varaždinske, Međimurske i Karlovačke županije.  Sada u svoje poslovnice uvodi „prozore“ kroz koje će se moći vidjeti proces proizvodnje, te nastavlja s akvizicijama.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao vlasnik Pekare Klas Drago Sitar pogledajte ovdje:

 

Komentari