KORONAVIRUS

Evo koje promjene donosi ovotjedno popuštanje mjera

Objavljeno: 26.05.2021. 08:26

Zadnja izmjena: 26.05.2021. 08:27

Zbog povoljnije epidemiološke situacije, popuštanje mjera planira se već ove subote, a Stožer će na današnjoj press konferenciji objaviti sve detalje.

Kako prenosi Index, zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin je za HRT otkrila kako će s popuštanjem mjera na svadbama smjeti biti do 120 sudionika, no morat će imati negativan PCR test, dokaz o primitku dvije doze cjepiva ili dokaz da su preboljeli koronu u posljednjih šest mjeseci. Popis sudionika koji ispunjavaju jedan od ta tri uvjeta prije samog događaja će se provjeravati. Isto tako, ograničenje broja ljudi na sprovodima će se micati, a zatvoreni dijelovi restorana će se ponovno otvoriti. Prostorno ograničenje po osobi uz nošenje maske na misama i kongresima smanjit će se s trenutnih 7,8 m2 na 4 m2. U kazalištima i kinima dozvolit će se ulaz za veći broj osoba.

- Taj naš trud zajednički i suzdržavanje od različitih aktivnosti doveo je do povoljne epidemiološke situacije. U zadnjih nekoliko tjedana imamo jedan pad pa je Stožer donio odluku da se naše mjere popuste i da se vratimo životnom stilu na koji smo bili prije naviknuti - rekla je Ivana Pavić Šimetin za HRT.

Komentari