'mi možemo'

Financirat će se rad 96 pomoćnika u nastavi za 98 učenika s teškoćama

Objavljeno: 15.03.2022. 11:44

Zadnja izmjena: 15.03.2022. 11:44

U Županijskoj palači je održana uvodna konferencija projekta "Mi Možemo", petog po redu projekta osiguravanja pomoćnika u nastavi u školama čiji je osnivač Varaždinska županija.

Uvodnoj konferenciji su nazočili ravnatelji škola koje su uključene u projekt te zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, kao i Sanja Peharda iz Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije. Projekt "Mi možemo" vrijedan je ukupno 4,3 milijuna kuna. Razdoblje provedbe projekta je od  kolovoza 2021. do kolovoza 2022. godine. Ovim sredstvima će biti financiran rad 96 pomoćnika u nastavi za 98 učenika s teškoćama u 23 osnovne i šest srednjih škola.

-U periodu od 2014. godine realizirali smo četiri projekta kojima se poboljšala kvaliteta obrazovanja u redovnom školovanju djece s teškoćama pa tako nakon projekata krećemo s petim projektom naziva "Mi možemo". Rad rad pomoćnika u nastavi je financiran auropskim sredstvima i sredstvima iz proračuna Županije. Ovaj jednogodišnji projekt vrijedan je oko četiri milijuna kuna, od čega Županija izdvaja sredstva u iznosu od 434,9 tisuća kuna, odnosno deset posto - rekla je i dodala kako su pomoćnici u nastavi postali sastavni dio pedagoškog standarda.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek je rekao kako je Županija u sedam godina za pomoćnike u nastavi osigurala više od 22,5 milijuna kuna, osnosno u prosjeku godišnje oko 3,3 milijuna kuna.

Komentari