štand

Foto - Predstavljene aktivnosti LAG-a Sjeverozapada na ovogodišnjem Špancirfestu

Objavljeno: 23.08.2023. 09:47

Zadnja izmjena: 23.08.2023. 09:47

Na štandu Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad na Franjevačkom trgu, uz palaču Varaždinske županije, danas su predstavljene aktivnosti ove grupe.

Kako je pritom rekao voditelj LAG-a Sjeverozapad Mario Željezić, grupa trenutno provodi natječaj namijenjen malim poljoprivrednim proizvođačima za modernizaciju i povećanje njihove proizvodnje, a tim se natječajem dodjeljuje 15 tisuća eura u 100-postotnom financiranju projekata. Dodao je kako se time završava ovo programsko razdoblje u kojem je LAG na financiranje takvih projekata utrošio više od 2 milijuna eura. Predsjednik LAG-a Sjeverozapad i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić dodao je kako 

- Ovo sudjelovanje je još jedna od aktivnosti koju provodimo, a sudjelujemo zato jer smo besplatno omogućili našim članicama da prezentiraju svoje proizvode, a da tako vidimo što smo sve kao LAG i OPG-ovi izradili i ostvarili do sada. Korist je i za posjetitelje koji mogu uživati u proivodima, ali i članicama da ovo doprinese njihovom razvoju jer vidimo njihove potrebe, zbog čega i stvaramo nove sadržaje za razvoj ruralnog područja LAG-a - rekao je Škvarić.

Komentari