obilježavanje

Foto - U varaždinskoj bolnici održane preventivne aktivnosti povodom Svjetskog dana bolesnika

Objavljeno: 09.02.2024. 18:21

Zadnja izmjena: 09.02.2024. 18:21

Povodom Svjetskog dana bolesnika u Općoj bolnici Varaždin organizirane akcije darivanja krvi te mjerenja tlaka i šećera.

Kako je rekla pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Željka Gajski, aktivnosti su organizirane u nastojanju da ovaj dan bude ne samo simboličan, već i djelotvoran, a njima se želi naglasiti važnost zajedničkog angažmana za dobrobit onih koji su u potrebi.

– U suradnji s učenicima Medicinske škole Varaždin i Srednjom školom u Maruševcu te studentima sestrinstva Sveučilišta Sjever, organizirali smo mjerenje tlaka i razine šećera iz periferne krvi. Ova preventivna inicijativa ima za cilj podizanje svijesti o važnosti redovitog praćenja zdravstvenih parametara te pravovremene intervencije radi očuvanja zdravlja – kazala je Gajski.

Podršku obilježavanju ovoga dana dao je i ravnatelj varaždinske Bolnice Damir Poljak.

– Akcije dobrovoljnog darivanja krvi, kao i akcije mjerenja krvnog tlaka te šećera iz periferne krvi Opća bolnica Varaždin organizirala je u suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara. Drago mi je da su se akciji pridružili naši učenici i studenti kako bi dali svoj doprinos koji je vrlo važan već sada, a bit će još i više kada nakon školovanja pronađu zaposlenje – rekao je ravnatelj Poljak.

Komentari