donosimo detalje

Na gradske ulice se vraćaju glazbene subote i radionice na Trgu tradicijskih obrta

Objavljeno: 07.05.2024. 12:34

Zadnja izmjena: 07.05.2024. 12:34

Glazbena subota, već dobro poznat i prihvaćen program kojim Turistička zajednica grada Varaždina oživljava staru gradsku jezgru vraća se ove subote, 11. svibnja, još atraktivniji.

Subotama sve do 30. rujna, Varaždince i njihove goste na svakom koraku pratit će opuštajući zvuci i melodije. Dok šećete varaždinskim ulicama i trgovima ili ispijate kavu na za to omiljenim lokacijama, moći ćete uživati u glazbi s balkona (Županijska palača od 10.30 i palača Sermage od 11 sati), a poseban doživljaj na Korzu stvorit će glazba iz glazbene kamperice (od 10 i od 19.30).

Kako ističu iz TZ grada Varaždina, novu sezonu otvaraju Peharda&Györek na balkonu Županijske palače te Matavulj&Resnik na balkonu palače Sermage, dok će Trio Coda u jutarnjem i Duo Maximus u večernjem terminu biti zaduženi za glazbeni ugođaj na Korzu. Poznata djela klasične glazbe i popularne glazbene teme iz filmova, u izvedbi Višeslava Jaklina na orguljama, odzvanjat će varaždinskom katedralom, subotama od 18. svibnja od 11.30 sati.

Na Trgu tradicijskih obrta čiji korisnici prezentiraju vještine i čuvaju tradiciju obrtništva, subotama od 10 sati, bit će organizirani gostujući programi i radionice. U subotu, 11. svibnja, na rasporedu je radionica izrade tradicijskih igračaka „Od krpice do lutkice“ u organizaciji Centra tradicijske kulture.

Komentari