održao se u beogradu

Grad Ludbreg sudjelovao na najvećem sajmu turizma na našim prostorima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.02.2020. 09:38

Zadnja izmjena: 29.02.2020. 09:40

Grad Ludbreg, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Ludbrega, Lucera d.o.o. i Centrom za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ sudjelovao je 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji se održao od 20. do 23. veljače 2020. godine.

Ovaj je sajam najveći sajam turizma na našim prostorima te okuplja više od 800 izlagača iz 40 država. Od 2003. godine sajam je član Udruženja europskih turističkih sajmova i Međunarodnog udruženja trgovačkih sajmova u turizmu. Sajam posjećuje više od 64 500 posjetitelja, a djeluje pod sloganom „Ljeto je bliže nego što mislite“. Zemlja partner 42. izdanja Međunarodnog sajma turizma je Egipat.

– Motivi putovanja turista mijenjaju se iz godine u godinu, bilježi se rast turističke potražnje, a turistička ponuda postaje raznovrsnija i prilagođenija motivima putovanja i potražnji. Upravo je zbog toga ovaj sajam vrlo dobra prilika za Grad Ludbreg: da se upoznamo s motivima putovanja, prilagodimo ponudu Grada turističkoj potražnji, ali i prezentiramo naš lijepi Grad na najvećem sajmu u regiji – rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Ludbrega, Andreja Horvat.

Komentari