nevjerojatan slučaj

Istovremeno imala dva supruga, prvom se javila od prijateljice u Varaždinu

Objavljeno: 04.03.2024. 10:53

Zadnja izmjena: 04.03.2024. 10:55

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Unatoč činjenici da je u Hrvatskoj ilegalno istovremeno biti u dva braka, 51-godišnja L. M. P. istovremeno je imala dva supruga, zbog čega je osuđena na uvjetnu kaznu od godine dana zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje, prenosi Jutarnji list.

Naime, kako navode, njezin prvi suprug navodi kako se za 51-godišnjakinju vjenčao 1999. godine te su zajedno imali troje djece. Nakon što je navodno otišla posjetiti sina u Njemačku, na njegovu adresu stigao je paket na njeno ime, a u njemu - na njegovo iznenađenje - dokumenti na kojima je pisalo da od sada ima drugo ime, ali i da se udala za drugog supruga inicijala Ž.M.

- Nakon nekoliko dana sam je dobio na mobitel pa mi je rekla da se nalazi kod prijateljice u Varaždinu. Da bi me, po povratku kući, nazvao onaj njezin Ž.M. rekavši da je moja žena njegova žena i da će sa svojom ekipom doći po nju. U listopadu 2017. L. M. P je opet otišla od kuće u nepoznato, a na kraju sam doznao da je opet otišla u Njemačku i to kod tog drugog čovjeka za kojeg se udala u tajnosti - ističe prvi suprug za Jutarnji list.

Ovim se slučajem, uz jedan općinski sud na istoku Hrvatske, bavio i vještak psihijatar dr. Dušan Mamula koji je, analizirajući medicinsku dokumentaciju optužene, zaključio da je ona mogla shvatiti značenja svojih postupanja, da je mogla vladati svojom voljom te da je u konačnici bila ubrojiva te znala što radi.

Komentari