zanimljivosti

Jeste li znali da je LET 3 zbog jednog nastupa u Varaždinu zaradio prekršajnu prijavu?

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.02.2023. 20:06

Zadnja izmjena: 14.02.2023. 20:29

Društvene mreže ne prestaju brujati o riječkoj grupi LET 3 koja je pobijedila na ovogodišnjem izboru za pjesmu Eurovozije, no jeste li znali da su davne 2006.godine zaradili prekršajnu prijavu zbog nastupa u Varaždinu?

Ovu je priču prenio Index, a grupa je 2008. godine završila na sudu zbog jednog nastupa na kojem su pokazivali stražnjice u koje su stavili čepove, što su neki protumačili kao "remećenje javnog reda i mira". Prekršajni sud u Varaždinu tada je odlučio da su letovci "nastupom povrijedili moralne osjećaje građana Varaždina" i članovi benda trebali su platiti 300 kuna.

Nakon suđenja tadašnji varaždinski dogradonačelnik Ivan Mesek ispričao se bendu za prekršajnu prijavu te ponudio članovima da gradska vlast plati 300 kuna troškova. 

- Osobno sam financirao čepove koje smo danas dodijelili članovima grupe Let 3, a ako treba, pokrit ću i 300 kuna troškova koje su dobili na Prekršajnom sudu u Rijeci zato što su pokazali stražnjice na koncertu održanom za Dan grada 2006. godine - rekao je tada varaždinski dogradonačelnik Ivan Mesek.

 

Komentari