TK Marathon 95

Kod varaždinske Arene uskoro tradicionalne zimske utrke, donosimo detalje

Objavljeno: 24.01.2024. 18:04

Zadnja izmjena: 24.01.2024. 18:04

Foto: ZŠU Varaždin

Trkački klub Marathon 95 će 11. veljače, sa startom kod varaždinske Arene na Dravi, biti domaćin tradicionalnih 'zimskih utrka': 7. Hervis Zimskog polumaratona, 5. Mrzlog cenera i 2. Ledene petice. Kako im i sami nazivi govore, Zimski polumaraton je u duljini od 21 kilometra, Mrzli cener trči se na 10 kilometara, a Ledena petica na upola kraćoj dionici.

Za sada je prijavljeno 385 trkača, a prijave se primaju i na sam dan utrke. Kotizacija još danas iznosi 20 eura, od sutra do 10. veljače iznos je 25 eura, a na sam dan utrke bit će potrebno izdvojiti 30 eura. Utrke na pet i 10 kilometara održavaju se prema 'normalnim' pravilima, dok u polumaratonskoj utrci neće biti sve tako jednostavno. Budući da je utrka polumaratona neobičnog formata, takve su i nagrade. Svaki sudionik na startu će dobiti šalicu i juhu, a u cilju umjesto klasičnih medalja čekaju ih – žlice.

- Polumaraton se trči po principu 'tko prvi u cilju'. Naime, start utrke je po starosnim kategorijama tako da prvi startaju najstariji sudionici, tri minute iza njih startaju oni pet godina mlađi i tako sve do seniora, dok je pobjednik onaj tko prvi dođe u cilj – pojašnjavaju iz TK Marathon 95.

Komentari