aktualno stanje

Nemamo novooboljelih osoba u proteklih 24 sata u Varaždinskoj županiji

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupan broj do sada oboljelih time je ostao nepromijenjen na 45, a ozdravilo je ukupno 30 osoba.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.04.2020. 11:43

Zadnja izmjena: 25.04.2020. 11:49

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupan broj do sada oboljelih time je ostao nepromijenjen na 45, a ozdravilo je ukupno 30 osoba.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 13 osoba, a dvije osobe s našeg područja liječe se u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još 4 osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.

Samo u protekla 24 sata uzeti su brisevi novih 66 osoba, a ukupno je testirano 1150 osoba. Na ime osoba oboljelih posljednjih dana, epidemiološkom obradom mapirano je dodatnih 36 kontakata, čime trenutno imamo 82 kontakata oboljelih kojima je određena preventivna mjera samoizolacije i koji su pod aktivnim zdravstvenim nadzorom. -U mjeri samoizolacije još uvijek je preko 1100 osoba no veseli činjenica da u posljednja 24 sata od strane PU varaždinske nije zabilježeno nijedno kršenje te mjere.- poručuju iz stožera.

Jučer je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio četiri Odluke radi izvršenja mjera koje su planirane za prvu fazu, a koje će se primjenjivati od 27. travnja. Sastavni dio tih Odluka su i opće protuepidemijske mjere i posebne preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. - Sve one imaju za cilj spriječiti širenje infekcije, a mi možemo samo redovito naglašavati da učinkovitost tih mjera ovisi isključivo o tome primjenjuju li se iste u potpunosti i dosljedno. Odgovornost je sada na svima nama! – istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Sve odluke i protuepidemijske mjere dostupne su javnosti putem službenih stranica Ravnateljstva civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Komentari