novi brojevi

Ovog tjedna u Varaždinskoj županiji cijepljeno tisuću ljudi, pola njih prvom dozom

Objavljeno: 08.10.2021. 12:11

Zadnja izmjena: 08.10.2021. 12:11

U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđen 51 novi slučaj zaraze koronavirusom nakon što je testirano 376 osoba. Pet osoba je preminulo.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 67 pacijenata, od kojih je šest u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru. Oporavilo se 50 osoba i u županiji su 322 aktivna slučaja. Zavod za javno zdravstvo je ovoga tjedna protiv covida-19 cijepio tisuću osoba, od čega se njih 50 posto cijepilo prvi put.

Situaciju oko koronavirusa u našoj županiji rezimirala je voditeljica Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Katica Čusek Adamić. - U prvom tjednu listopada oboljele su 294 osobe, dok je u prvom tjednu rujna bilo 159 novih slučajeva. 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika iznosi 322. Uočava se i povećanje novooboljelih u odnosu na prethodni tjedan. Obolijevaju neimune osobe, one koje dosad nisu preboljele bolest te necijepljene osobe. Unutar obitelji su za moguću infekciju s komplikacijama najugroženije starije necijepljene osobe. Stoga je i sada preporuka za osobe starije životne dobi da se cijepe jer, nažalost, i u ovom valu pandemije ljudi s komorbiditetom umiru - rekla je Čusek Adamić.

Raspored cijepljenja

Cijepljenje za veći broj građana Zavod sljedeći tjedan organizira prema ovom rasporedu:

  • Utorak, 12. listopada – Opća bolnica Varaždin – dvorana 1 u podrumu Kirurgije (pokraj ORL ambulante) - od 8 do 13 sati  – cijepljenje prvom i drugom dozom Pfizera te drugom dozom AstraZenece za građane koji su se prvom dozom cijepili 14. rujna.
  • Srijeda, 13. listopada – Opća bolnica Varaždin – dvorana 1 u podrumu Kirurgije (pokraj ORL ambulante) – od 13 do 18 sati  – cijepljenje prvom i drugom dozom cjepiva Pfizer i Moderna, za građane koji su prvi put cijepljeni 15. i 16. rujna, te cijepljenje Janssen - Johnson & Johnson cjepivo.  

Komentari