pročitajte

Ovotjedni topnik iz varaždinskog topa bit će Dražen Košćak

Objavljeno: 09.05.2024. 13:00

Zadnja izmjena: 09.05.2024. 13:00

Ovu subotu Varaždinska građanska garda pucanj iz topa posvećuje Draženu Košćaku, ravnatelju Srednje strukovne škole Varaždin. 

Nakon smjene straže od 11 do 12 sati ispred gradske vijećnice, popularni Purgari točno u podne izvode glasni pucanj iz topa na Starom gradu.

- Dugogodišnji ravnatelj Srednje strukovne škole Varaždin, Dražen Košćak, s ponosom može istaknuti kako vodi najbolju školu za obrtnička zanimanja u Hrvatskoj, a tome u prilog ide niz priznanja. Škola je i ponosan dobitnik državne nagrade „Šegrt Hlapić“ kao najbolja škola izvođač obrazovnih programa za obrtnička zanimanja - ističu iz Varaždinske građanske garde.

U sklopu škole već 18 godina uspješno djeluje Zaštitna radionica, a riječ je o prvom projektu takvog tipa gdje je danas zaposleno više od četrdeset radnika, od toga 21 osoba s invaliditetom. U Zaštitnoj radionici radnici proizvode radnu i zaštitnu odjeću, navlake za stolice, posteljinu i kućansko rublje, torbe, ruksake i drugu tekstilnu i kožnu galanteriju, namještaj i građevnu stolariju. Vrijedi napomenuti kako je Srednja strukovna škola Varaždin najstarija redovita srednja škola u Hrvatskoj koja obrazuje učenike s teškoćama, od 1968. godine, dodaju.

Komentari