bit će dobrovoljno

Početkom školske godine organizirat će se cijepljenje učenika

Objavljeno: 23.08.2021. 09:13

Zadnja izmjena: 23.08.2021. 09:13

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin potvrdila je da će s početkom školske godine početi i organizirano cijepljenje djece u pojedinim školama, prenosi Vecernji.hr.

Cijepljenje će biti dobrovoljno, ali ako se organizira u školi velikom broju djece i njihovim roditeljima bit će lakše dostupno. 

- Pogotovo se to može odnositi na učenike završnih razreda srednjih škola, a tu su nam i srednje škole kao što su zdravstvene i ugostiteljske gdje učenici već tijekom školovanja zbog prakse dolaze u kontakt s ljudima različite dobi tako da bi te škole mogle biti prve u kojima se može organizirati cijepljenje - izjavila je Pavić Šimetin u Dnevniku Nove TV.

Izrazila je nadu da pojedine županije, zbog epidemiološke situacije, novu školsku godinu neće započeti virtualnim putem. "Važno je primjenjivati princip koji smo imali tijekom prošle školske godine - da se nastava na daljinu ne mora odnositi na cijelu županiju, već na pojedine škole", rekla je zamjenica ravnatelja HZJZ-a.


 

Komentari