OBAVIJEST

Policija ponovno traži učenike za Srednju policijsku školu - evo kako se prijaviti

Objavljeno: 05.08.2021. 09:21

Zadnja izmjena: 05.08.2021. 09:21

Foto: Arhiva

Nakon deset godina, Policijska akademija će u rujnu ponovno pokrenuti program policijskog obrazovanja kroz treći i četvrti razred srednje škole.

Svi zainteresirani srednjoškolci koji zadovoljavaju uvjete, od 3. do 20. kolovoza 2021. godine mogu se prijaviti na natječaj Policijske akademije za upis u program redovitoga srednjoškolskog obrazovanja kroz 3. i 4. razred, kojim će steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla. Uz 11-mjesečni program prekvalifikacije za zanimanje policajac/policajka, koji se na Policijskoj akademiji provodi od 2011. godine, u školskoj godini 2021./2022. bit će upisano i 50 budućih policajaca čije će obrazovanje trajati dvije školske godine.

Uvjeti koji se traže od učenika prilikom upisa su:

  • završene dvije godine srednjoškolskog obrazovanja razine kvalifikacije 4.2 (gimnazijski programi, strukovni obrazovni programi na razini 4.2) u Republici Hrvatskoj
  • najmanje dobar opći uspjeh u 1. i 2. razredu
  • prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj
  • dob od 19 godina na dan početka obrazovanja
  • posebno propisana razina tjelesne i motoričke sposobnosti
  • osobna dostojnost za obavljanje policijske službe
  • posebna psihička i tjelesna zdravstvena sposobnost

Policija stoga poziva sve zainteresirane za sudjelovanje u natječaju da se prijave putem obrasca, uz potpisanu suglasnost roditelja-skrbnika, do 20. kolovoza na adresu: Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska škola "Josip Jović", Zagreb, Avenija Gojka Šuška 1, s naznakom "za natječaj".

Više informacija dostupno je na službenim stranicama PU varaždinske.

Komentari