Pri kupnju ili iznajmljivanju stana osim najamnine ili mjesečnih režija, najčešće veliku važnost dajemo lokaciji s ciljem da si što više pojednostavimo život, a s obzirom na naše potrebe i navike. Blizina škole, vrtića, fakulteta svakako su bitne predispozicije kada mlađi ljudi traže stan, a čini se kako je jedan kvart u Varaždinu sve objedinio.

I dok se puno građana žali kako u samome centru grada Varaždina nema života te da osim ispijanja kave na Korzu drugog razloga za dolazak u centar nema, stanovnici POS naselja u Jalkovečkoj ulici s tim nemaju problema i mogli bismo reći kako je POS naselje postalo ''mali grad unutar grada''.

Najveće POS naselje u Varaždinu izgrađeno je između 2003. i 2010. godine i upravo se takav model poticajne stanogradnje pokazao punim pogotkom jer je između ostalog privukao mlade obitelji s djecom, a u posljednje vrijeme i studenti tamo sve više ''rentaju'' stanove što je i logično s obzirom na blizinu Sveučilišta Sjever na kojem studira oko 2000 studenata.

Vrtić, osnovna škola, srednja škola, Sveučilište Sjever, pekara, veliki supermarketi, 2 frizerska salona, fitness centar, 2 ljekarne, 6 kafića, veliko igralište prilagođeno djeci s posebnim potrebama i dojiljama, autoškola, knjižara, Centar Tomislav Špoljar - presjek je svega onoga što se građanima nudi u tom kvartu. Zbog svega toga,  ne čudi što se u tom kvartu zbog svih pogodnosti osjeti i baby boom, a spomenimo samo kako upravo traje i dogradnja VI. osnovne škole, najveće škole u Varaždinu. 

Komentari

03.04.2019. 09:50h Zadnja izmjena: 03.04.2019. 09:54

Foto: Luka Šalamun