Požar u Zagorju

Video - Kolika je opasnost od požara na balama u Varaždinu? Nakon Osijeka, sinoć gorjelo u Zagorju

Objavljeno: 10.10.2023. 11:44

Zadnja izmjena: 10.10.2023. 13:28

Zbog požara koji se dogodio u Osijeku kada je gorio plastični otpad, prošli je tjedan održana izvanredna konferencija za medije u Varaždinu  na kojoj se govorilo o opasnosti od osječkog scenarija na varaždinskim balama. Nakon toga, sinoć je opet buknuo veliki požar, ovaj put u prostoru tvrtke za zbrinjavanje otpada Eko-flor u Mokricama u Zagorju. Postavlja se stoga pitanje nastavno na prošli tjedan održanu presicu, kolika je zaista opasnost od izbijanja požara na varaždinskim balama?

Podsjetimo, na konferenciji je Miroslav Marković, načelnik stožera Civilne Zaštite Grada Varaždina, istaknuo da moramo biti svjesni opasnosti bala upravo zbog, između ostaloga, magistralnog plinovoda koji prolazi u neposrednoj blizini bala i Gornjeg Kućana, Brezja i svih tvrtki koje se nalaze u blizini.

Zapovjedenik varaždinskih vatrogasaca Ivica Labaš na konferenciji je naglasio da tamo u okruženju nema vatrogasnih puteva i prilaza i ne postoji jednostavnija mogućnost gašenja, a bitna je i brzina vatrogasne intervencije. 

Vezano uz konkretni slučaj od sinoć, u Zagorju se zapalio usitnjeni, nesortirani otpad u kojem ima različitih vrsta materijala. Požarište je sanirano brzom intervencijom i izbjegle su se veće katastrofe, tako da područje nije zadimljeno i ne bi trebalo biti ikakvih ekoloških opasnosti za stanovništvo. Što je bio uzrok požara i kako je do njega došlo, u ovom trenutku još nije poznato.

Komentari