Evo detalja

Poznata trgovina donirala tri tone hrane za životinje Udruge Spas

Objavljeno: 01.11.2023. 09:42

Zadnja izmjena: 01.11.2023. 09:57

Prijateljima životinja je dm predao donaciju u više od 11,7 tona hrane namijenjene štićenicima deset udruga koje brinu o napuštenim i nezbrinutim životinjama diljem Hrvatske.

Uz više od tri tone hrane za pse i mačke o kojima brine Udruga Spas Varaždin, donacijom je osigurana i hrana za životinje o kojima brinu udruge iz Zagreba, Zadra, Rijeke, Slavonskog Broda, Vinkovaca...

- Ponosni smo na još jednu uspješnu suradnju s dm-om koji prepoznaje trud i podržava rad udruga diljem zemlje koje brinu o velikom broju napuštenih i nezbrinutih mačaka i pasa. Nažalost, u Hrvatskoj se godišnje napusti više od deset tisuća životinja, stoga je ova donacija uistinu dragocjena podrška udrugama - izjavio je Luka Oman, predsjednik Udruge Prijatelji životinja.

Akciju 'Kad se naše šape slože' podržali su brojni građani koji su se odazvali dm-ovom pozivu da, povodom Svjetskog dana zaštite životinja, na Facebooku dm-a podijele fotografije svojih kućnih ljubimaca i tako podrže rad udruga i volontera diljem Hrvatske. Ljubitelji životinja ove su godine podijelili čak 27.947 fotografija, a dm je zauzvrat donirao po jednu konzervu hrane za svaku podijeljenu fotografiju.

- U petoj akciji 'Kad se naše šape slože' naši pratitelji na Facebooku ponovno su iskazali podršku udrugama koje brinu o napuštenim i nezbrinutim životinjama te pokazali humanost i toplinu prema šapicama diljem Hrvatske - istaknuo je Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

Tijekom pet godina provođenja akcije, dm-ovi pratitelji na Facebooku su podijelili više od 106 tisuća fotografija svojih ljubimaca i tako osigurali više od 40 tona hrane za napuštene i nezbrinute životinje.

Komentari