prijave u tijeku

Poznati lanac drogerija pokreće novu akciju, sudjelovati mogu i osnovnoškolci iz naše županije

Objavljeno: 18.01.2024. 18:27

Zadnja izmjena: 18.01.2024. 18:27

Foto: Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Nove Gradiška sedam puta bila najbolja

U tijeku su prijave za Zeleni korak, dm-ovu akciju prikupljanja starog papira za recikliranje, a sve osnovne škole u Hrvatskoj koje žele potaknuti svoje učenike da doprinesu zaštiti okoliša lokalne zajednice, za sudjelovanje se mogu prijaviti do 31.1.2024. godine, a sve se prijave šalju na [email protected].

Ove će godine svaka od deset najuspješnijih škola osvojiti nagradu u iznosu od 1.350 eura, pri čemu će dm nagraditi pet matičnih i pet područnih škola koje prikupe najviše staroga papira po učeniku.

- Za nas u dm-u Zeleni korak jedno je od najvažnijih dugoročnih ulaganja u zajednicu, jer su razvoj svijesti o važnosti očuvanja okoliša i načinima na koji svatko od nas može doprinijeti ključni za stvaranje održivije budućnosti“, izjavila je Gordana Picek, voditeljica resora nabave i marketinga dm-a za regiju Adria te voditeljica prodajne regije u Hrvatskoj.

Najuspješnija škola u prvih deset godina Zelenog koraka je Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Nove Gradiške, čiji su se učenici čak sedam puta našli među najboljim mladim ekolozima u Hrvatskoj. Među školama čiji su se učenici istaknuli svojim angažmanom u očuvanju okoliša svakako su i oni Područne škole Gotalovo i Područne škole Zaostrog, čiji su učenici u pet izdanja akcije bili među najuspješnijima u prikupljanju staroga papira za recikliranje. Učenici svih škola koje se prijave u roku prikupljat će papir od 1.2.2024. do 31.3.2024. godine, a detaljnije informacije o procesu prijave i pravilima sudjelovanja dostupne su ovdje

Komentari