tomo medved

Pume danas obilježavaju 31. obljetnicu osnutka, čestitke im uputio i ministar branitelja

Objavljeno: 22.12.2023. 09:46

Zadnja izmjena: 22.12.2023. 09:48

Foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Danas 7. gardijska brigada 'Puma' obilježava 31. obljetnicu osnutka, a tim povodom je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio čestitku svim članovima brigade. Čestitku u nastavku prenosimo u cijelosti: 

Poštovani pripadnici Puma,

dragi prijatelji,

čestitam vam 31. obljetnicu ponosne i slavne 7. gardijske brigade pobjedničke Hrvatske vojske!

Brigada rođena u srcu Hrvatske prije više od tri desetljeća okupila je u svojim redovima mnoge hrabre hrvatske branitelje koji su se spremno odazvali zovu domovine i ostali na prvoj crti do posljednjeg dana Domovinskog rata.

Iako sedma po ustroju, ova je brigada cijeli Domovinski rat bila u skladu sa svojim geslom - Semper Primus - Uvijek prvi!

Bili ste među prvima na bojištima diljem naše domovine, svoj golemi doprinos dali ste i u obrani Bosne i Hercegovine, a svoj slavni ratni put trajno ste zapečatili na kninskoj tvrđavi, mjestu na kojem je kruna svih naših pobjeda.

Dok slavimo vaš dan, posebno se prisjećamo svih poginulih, nestalih i umrlih Puma. Njima i njihovim obiteljima iskazujemo zahvalu za žrtvu koju su podnijeli za domovinu.

Zahvaljujemo i svima vama koji ste bili spremni umrijeti da bi Hrvatska živjela. Vaše domoljublje i požrtvovnost uzor je mladim generacijama kako se voli i brani domovina.

To najbolje svjedoče mlade Pume, koji danas časno i ponosno nose beretku i oznaku Puma u čast i slavu svima koji su pod tim znakom ginuli za našu slobodu i neovisnost.

Dragi prijatelji, u Domovinskom ratu pokazali smo hrabro hrvatsko srce i snagu zajedništva. Neka nas i nadalje vodi ljubav prema domovini i povezuje naše zajedništvo jer samo tako možemo pobijediti sve nedaće i svladati sve izazove.

Svim časnim i ponosnim pripadnicima Puma čestitam 31. obljetnicu Sedme gardijske brigade i Dan Oklopno-mehanizirane bojne Puma!

Komentari