svečano postrojavanje

Foto - Predsjednik Milanović u Varaždinu na obljetnici 'Puma', evo što je rečeno

Čestitavši obljetnicu, osvrnuo se na važnost brigade 'Puma' koja je sudjelovala u oslobađanju teritorija Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine...
Objavljeno: 22.12.2023. 16:15

Zadnja izmjena: 22.12.2023. 16:16

'Pume', 7. Gardijska brigada, danas je svečano obilježila 31. obljetnicu osnutka, a na ovaj događaj u vojarnu došao je i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga i predsjednik RH, Zoran Milanović.

Milanović je položio vijence i upalio svijeće, a zatim održao govor prilikom svečanog postrojavanja 2. OMB 'Pume'. Čestitavši obljetnicu, osvrnuo se na važnost brigade 'Puma' koja je sudjelovala u oslobađanju teritorija Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine.

- Ova slavna hrvatska brigada je jedina brigada koja je formirana u prostoru, odnosno u gradu koji je bio nešto dalje od bojišnice. Svi drugi, uključujući i Zagreb, bili su bliže ili na samoj bojišnici. U brigadu su ulazili najvećim brojem, prvenstveno sinovi i kćeri hrvatskog, sjevernog, kajkavskog kraja koji je u ratu pokazao što je sve Hrvatska, boreći se izvan prostora u kojem su rođeni i u kojem su odrastali - rekao je.

Dodao je i da je prilikom osnivanja brigade bilo prijepora oko imena 'Pume. 

- Puma se uglavnom, posebno u engleskom govornom području, zove planinski lav. To koliki ste bili planinski lavovi pokazali ste upravo tamo gdje se Hrvatska oslobađala i ne treba zaboraviti, i u Bosni i Hercegovini – zaključio je.

Komentari