harala rent-a-carima

Identificirana i uhićena djevojka osumnjičena za niz prevara na našem području

Cijela Varaždinska županija bruji o 24-godišnjakinji koja je iz još uvijek nepoznatih razloga obilazila rent-a-car servise diljem naše, ali i susjednih županija, a kako je optužuju vlasnici, lažno se predstavljala, nije platila račun, dok je automobile nerijetko vraćala oštećene

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.06.2019. 14:52

Zadnja izmjena: 28.06.2019. 17:01

Cijela Varaždinska županija bruji o 24-godišnjakinji koja je iz još uvijek nepoznatih razloga obilazila rent-a-car servise diljem naše, ali i susjednih županija, a kako je optužuju vlasnici, lažno se predstavljala, nije platila račun, dok je automobile nerijetko vraćala oštećene. Sugovornike koji su odlučili progovoriti za naš portal povezuje isto ime - Patricija Jelenečki koja se već i prije spominjala u medijima u političkim kombinacijama, prvenstveno zbog učestalog mijenjanja političkih stranaka. 

Dva slučaja zasad nama poznata dogodila su se u Međimurskoj županiji - jedan u rent-a-car servisu ''Experience'' u Svetom Martinu na Muri, a drugi u Čakovcu u ''JJ auti''. Prema riječima vlasnika rent-a-cara u Sv.Martinu, Patricija je kod njih iznajmila BMW Cabrio 330 za vikend te rekla kako plaćanje ide preko Udruge u kojoj ona djeluje. Kako nam je vlasnik ispričao dalje, nakon što auto nije vratila u zadanom roku, javila mu je da ga auto čeka kod varaždinske bolnice, a sveukupno mu je ostala dužna 2500 kn.

Sličan je slučaj imao i vlasnik ''JJ auti' u Čakovcu. Kako nam je ispričao, Patricija je najprije uredno platila najam automobila u iznosu od 500 kn za jedan dan, no auto nije vratila prema dogovoru već je svaki dan produžila najam. - Rekla je kako će njezin šef podmiriti preostali iznos i auto je bio kod nje tjedan dana, a mi još nismo dobili nikakvu uplatu. Kasnije je pofotkala lažne uplatnice, a kad mi je pukao film otišao sam kod nje doma, no mojeg auta nigdje bilo - ispričao nam je vlasnik i dodao kako je automobil zatim ostavila na jednoj benzinskoj postaji gdje ga je uvjeravala da je račun podmiren. - Napravili smo ugovor za samo jedan dan i ja nemam dokaz da je auto bio kod nje više dana jer sam joj vjerovao na riječ. Nisam prijavio policiji, a ostala je dužna 3000 kn - rekao nam je vlasnik.

''Ona mi je bila prvi klijent''

Čini se kako je Patricija svoje područje djelovanja proširila na Koprivničko - križevačku županiju jer nam se javio i Matej Jurenec koji je tek nedavno u Koprivnici otvorio obrt za prjevoz,usluge i iznajmljivanje vozila, a kako je rekao, Patricija mu je bila prvi klijent. Njegova priča ide ovako: 'To se dogodilo prošlog mjeseca. Rekla je da radi u jednoj građevinskoj firmii i da joj auto treba na 5 dana da obiđe radnike. Iznajmio sam joj Ford Fiestu i kad auto nije vratila u dogovorenom roku išao sam kod nje u Bartolovec gdje živi i vidio je kako se vozi u BMW-u. Jedva mi je vratila ključeve od mog auta koji je 9 dana stajao na benzinskoj bez goriva i još je k tome bio oštećen -  ispričao nam je Matej i dodao kako njemu duguje sveukupno 4000 kn te dodaje kako je slučaj prijavio policiji.

Posljednji sugovornik koji je razgovarao s nama je Tomislav Bartolec, vlasnik obrta za usluge i prijevoz automobila iz Varaždinskih Toplica koji tvrdi kako mu je Patricija ostala dužna 3900 kn. '' Nazvala me i predstavila se kao profesorica koja radi u Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin. Rekla mi je da joj se pokvario njezin BMW i da treba da ga vučna služba odvede u Poreč gdje su joj roditelji koji tamo imaju firmu - počinje svoje priču Tomislav i dodaje kako ga je zatim zamolila da joj posudi neki auto na jedan dan. 

- Ja sam joj dao BMW X5 za taj jedan dan, ona je ostavila podatke te rekla kako će u poslijepodnevnim satima računovodstvo iz Poreča platiti račun što se naravno nije dogodilo. Ja sam nedugo nakon saznao od poznanika da je ona prevarantica i bio sam korak ispred - prepričava Tomislav i nastavlja: '' Nedugo zatim me zvala i rekla kako auto ipak ne treba voziti u Poreč nego u Koprivnicu i pitala može li za preostali iznos računa produžiti najam auta koji sam joj dao. Ja sam se pravio glup i rekao da može, kasnije sam se sastao s njom jer sam rekao da ću joj dati jedan drugi auto u najam. Tad sam vidio da mi je oštetila ovjes na BMW-u i naravno,niti mi je platila štetu niti prvotni račun - ispričao nam je Tomislav. 

Završila u pritvoru

Inače, imamo informacije kako je Patricija prevarila i druge ljude na različite načine, no nisu svi htjeli sa svojom pričom u medije. Provjerili smo stoga na Općinskom sudu u Varaždinu vode li se kakvi postupci protiv Patricije Jelenečki, a kako nam je potvrđeno, u tijeku je kazneni postupak protiv zbog kaznenih djela prijevare, a prvo ročište zakazano 15. srpnja. Prije objave članka pokušali smo doći i do Patricije, ali smo od članova obitelji saznali kako je ona odvedena u pritvor. Ova informacija potvrđena nam je i od glasnogovornika PU Varaždinske.