druga strana medalje

Ugostitelji izvan centra: Kod nas su terase prazne - ako ne računamo inspektore

Ugostitelji izvan centra grada nisu zadovoljni trenutačnom situacijom, a pogotovo prikazom punih terasa u centru grada kao i na Jadranu...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.03.2021. 09:15

Zadnja izmjena: 11.03.2021. 09:28

Od. 1. ožujka svim ugostiteljskim objektima dozvoljen je rad na terasi, a prema svemu sudeći, ta se situacija zbog rasta novooboljelih neće promijeniti. Štoviše, strahuju da ih Nacionalni stožer polovicom ožujka opet ne zatvori. 

U razgovoru s nekolicinom varaždinskih ugostitelja iz okolice Varaždina doznajemo kako su revoltirani cijelom situacijom, a pogotovo, kako su nam rekli, prikazom punih terasa u centru grada kao i na Jadranu. Kod njih je, žale nam se, situacija potpuno drugačija.

- Svaka priča ima dvije strane. Mi u kontinentalnoj Hrvatskoj nemamo lijepog vremena, a nismo ni u središtu grada. Nama su terase prazne i ne zaradimo ni pola kako smo inače zarađivali. Muči nas to što svi samo prikazuju pune terase na rivama i u centru grada, a nas se nitko niti ne sjeti - žali nam se predsjednica Udruženja ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin Jadranka Behin te dodaje kako još uvijek ne znaju kakve će potpore dobiti od države za ožujak.

Jadranka Behin - predsjednica Udruženja ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin i vlasnica kafića ''Buba'' i ''Buba 2''

Prema njezinim riječima, trenutnim ostvarenim prometom ne može platiti svoje djelatnike. - Meni je dnevni promet u prosjeku 1000 kuna. To nije dosta za robu, režije, najam i radnike. Ja, ali i svi ostali vlasnici u cijeloj priči imamo nula kuna dobiti. 

Posebno naglašava kako ih usred ove teške situacije ''na piku'' ima i inspekcija. - Kao da nam nije dosta svega ovoga, još nas svakodnevno kontrolira i inspekcija, snimaju nam promet i traže rješenja o terasi koja mi naravno imamo, premda trenutno imamo manje stolova nego što je to određenom rješenjem. To kontroliraju, a ne nitko ne kontrolira pridržavaju li se svi ugostitelji otvorenih teresa - zaključuje Behin. 

Komentari