obavijest policije

Policija potvrdila: Ima na varaždinskom području postupanja!

Objavljeno: 17.01.2024. 10:44

Zadnja izmjena: 17.01.2024. 11:19

Index: Namještali dozvole za lov?

Kako neslužbeno prenosi Index, tijekom jutra više desetaka osoba je privedeno je zbog sumnji da su sudjelovali u namještanju dozvola za lov. Riječ je o sličnom slučaju poput onog kada su se izdavale lažne covid-potvrde, pišu.

Navodno se prema našim neslužbenim informacijama radi o privatnim tvrtkama kakvih na području Varaždinske županije nema, međutim možda je u pitanju jedan ili više pojedinaca.


POTVRĐENO

"Ima na našem području postupanja", potvrđeno nam je od strane glasnogovornice PU varaždinske, međutim trenutno se ne može (ne smije) znati ništa više od toga jer je operacija u nadležnosti PNUSKOK-a. Podsjetimo, širom Hrvatske uhićuje se 41 osoba, a jedna ili više osoba uhićuje se i na području PU varaždinske.

Priopćenje Uskoka u cijelosti prenosimo ovdje:

"U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji

Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PU varaždinska u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje provode se na području više županija u odnosu više desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost."


Poznato za Osijek

Velika akcija provedena je u Osijeku, izvještava Jutarnji list. Uhićen vlasnik tvrtke Drava International u kojoj je lani planula plastika, pišu


Priopćenje PU varaždinske

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PNUSKOK-a te policijskim službenicima više drugih policijskih uprava, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, na temelju naloga za pretrage izdanih od strane Županijskog suda u Zagrebu, započeli su u srijedu, 17. siječnja, provođenje više dokaznih radnji pretraga osoba, domova i drugih prostora te osobnih vozila i poslovnih prostorija kod većeg broja osoba osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Kriminalističkim istraživanjem je obuhvaćeno 41 osoba s prebivalištima na širem području Republike Hrvatske. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osobe koje su uhićene bit će predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok će kaznena prijava biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Komentari