INFRASTRUKTURNA ULAGANJA

U utorak u Varaždin dolazi predsjednik Milanović, evo kojim povodom

Objavljeno: 22.10.2023. 09:15

Zadnja izmjena: 22.10.2023. 12:18

U utorak, 24. listopada u Varaždinu, povijest informatičke sigurnosti u Hrvatskoj obilježit će se svečanim otvaranjem najvećeg i najmodernijeg podatkovnog centra u Hrvatskoj i regiji, Data Centra North, a svoj je dolazak najavio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Data Centar North, poznat i kao "Fort Knox" hrvatske informatike, predstavlja ne samo simbol napretka u sektoru podatkovnih centara, već i najvažniju točku za pohranu podataka koja garantira najvišu razinu sigurnosti. Ovaj objekt nudi najviši stupanj sigurnosti svojim klijentima i potpuno je usklađen sa standardima kvalitete.

Projekt Data Centra North stoji iza tvrtke Cratis d.o.o., a ključna figura i vizionar ovog projekta je Matija Grabar, predsjednik Uprave Cratisa. Projekt je ostvaren uz impresivnu privatnu investiciju koja prelazi 20 milijuna eura. Više informacija o projektu, investiciji , fazama razvoja, ali i budućim velikim poslovnim planovima, gostima će predstaviti i Darko Pintarić, direktor tvrtke DC North.

Svečanost otvorenja privući će mnoge ugledne goste, uključujući Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske, Anđelka Stričaka, izaslanika predsjednika Hrvatskog Sabora i župana Varaždinske županije, Davora Filipovića, izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra gospodarstva i održivog razvoja, Nevena Bosilja, gradonačelnika Grada Varaždina, te brojne druge uglednike.

Komentari