održana u zagrebu...

Učenici Prve gimnazije i Elektrostrojarske škole pobjednici Statističke olimpijade!

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.04.2018. 08:47

Zadnja izmjena: 11.04.2018. 08:47

Foto: lider.media/Dražen Lapić

Ekipe iz Varaždina pobjedile su u obje kategorije Statističke olimpijade, prvog statističkog natjecanja za srednjoškolce koje je organizirao Državni zavod za statistiku, objavio je Lider. Na olimpijadi se natjecalo više od 1 500 sudionika, 520 ekipa i 88 škola, a prijava je bilo iz svih županija.

Žiri koji je odlučivao o pobjednicima sastojao se od Maje Pekač, Nenada Bakića, Tonija Miluna, Marka Krištofa, Ksenije Dumičić, Lea Mršića, Lidije Kralj i Zorana Vakule, koji su svi u konačnici i prezentirali nagrade pobjednicima.

Prvu nagradu u kategoriji za učenike 3. i 4. razreda osvojila je ekipa AdAstra iz Prve gimnazije iz Varaždina koja se sastoji od mentorice Jelene Gusić te učenica Vide Vertuš i Stelle Žunić. Srebro je otišlo učenicima iz gimnazije Lucijana Vranjanina u Zagrebu, dok su trećeplasirane bile učenice Ekonomske škole Mije Mirkovića iz Rijeke.

U kategoriji za učenike 1. i 2. razreda, zlatom su se okitili također Varaždinci, iz ekipe Trickyone koju sačinjavaju David Copak, Filip Kovačić i Tomislav Kereži kao učenici Elektrostrojarske škole Varaždin i Martina Novak kao njihova mentorica. Drugo mjesto u toj kategoriji osvojili su učenici XV gimnazije, a bronca je završila oko vrata učenicima Ekonomske i Srednje strukovne škole iz Velike Gorice.

 

Komentari