Vrijedno priznanje

Vudrag proglašen Vizionarom godine u kategoriji kulture

Vudrag je odnio pobjedu u kategoriji kulture u konkurenciji s piscem Kristianom Novakom, vlasnikom Fibre Markom Šunjićem, ravnateljicom Tvrđave kulture Šibenik Goranom Barišić Bačelić te multidisciplinarnim umjetnicima Aleksandrom Battistom Ilić i Ivanom Nikolić...
Objavljeno: 14.02.2024. 17:46

Zadnja izmjena: 14.02.2024. 17:48

Foto: Arhiva

Varaždinski kipar Nikola Vudrag proglašen je Vizionarom godine u kategoriji kulture, redovite godišnje nagrade Tportala, koju su mu danas dodijelili zamjenik državni tajnik Alen Gospočić i član Uprave Hrvatskog Telekoma i glavni direktor za korporativne poslove Siniša Đuranović.

Vudrag je odnio pobjedu u kategoriji kulture u konkurenciji s piscem Kristianom Novakom, vlasnikom Fibre Markom Šunjićem, ravnateljicom Tvrđave kulture Šibenik Goranom Barišić Bačelić te multidisciplinarnim umjetnicima Aleksandrom Battistom Ilić i Ivanom Nikolić.

- Uvijek se sjetim predavanja astrofizičara Neil deGrasse Tyson koji je rekao da su umjetnost i znanost jako suprotne discipline, ali nužne jedna drugoj u odgovorima na bitna pitanja. Hvala svima kojima su me podržali svih ovih godina - rekao je Vudrag na današnjoj dodjeli nagrada.

Tportal je u zagrebačkoj Laubi po drugi put dodijelio nagrade Vizionar godine u pet kategorija – gospodarstvo, tehnologija, društvo, kultura i sport, uz krovno priznanje Vizionar godine. Vizionarom godine proglašen je tvorac aplikacije Photomat Damir Sabol, koji je ujedno i pobjednik u kategoriji tehnologija. U kategoriji gospodarstvo pobjednik je Tomislav Knezović, osnivač i direktor tvrtke za dizajn i proizvodnju namještaja Prostoria, u kategoriji društvo Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS), a u kategoriji sport plivačica Dina Levačić.

Komentari