konferencija za medije

Počinje školska godina, a predstavnici Županije odgovaraju na najvažnija pitanja

U ponedjeljak 7. rujna započinje nova školska godina, a na današnjoj su konferenciji za medije dožupan Tomislav Paljak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek još jednom ponovili sve važne informacija za roditelje i učenike.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.09.2020. 11:43

Zadnja izmjena: 04.09.2020. 11:45

U ponedjeljak 7. rujna započinje nova školska godina, a na današnjoj su konferenciji za medije dožupan Tomislav Paljak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek još jednom ponovili sve važne informacija za roditelje i učenike.

  • o prijevozu

Što se tiče prijevoza, Varaždinska županija postigla je dogovor s prijevoznicima za jutarnju i poslijepodnevnu smjenu. Djeca u autobusima moraju nositi maske i biti grupirana, a učenicima se savjetuje da izbjegavaju gužve na autobusnim stajalištima. Što se tiče putovanja vlakom, učenici koji imaju profil na pametnoj kartici iz prethodne školske godine, do izrade novog profila moći će se voziti na temelju postojeće pametne kartice. Učenici prvih razreda, odnosno oni koji prvi puta koriste prijevoz vlakom vozit će se bez prijevozne karte do pribavljanja dokumentacije za izradu profila, zaključno do 20. rujna.  Što se tiče autobusa, mjesečne karte će se prodavati od ponedjeljka 7. rujna do utorka 15. rujna i do tog datuma učenici mogu koristiti prijevoz sa čip karticama od prethodne godine, a učenici prvih razreda moraju napomenuti vozaču da su prvi razred, što će se uvažavati. 

  • online nastava za predmete u kojima se miješaju obrazovne grupe

Što se tiče srednjih škola, sve mješovite obrazovne grupe stranih jezika i izborne nastave imat će online nastavu

  • produženi boravak

U Varaždinskoj županiji dio škola, odnosno njih dvije kreću već drugi dan s produženim boravkom, a ostalih 19 kreće s produženim boravkom 14. rujna uz poštivanje svih mjera

  • sportske dvorane

Sportske dvorane će se tokom rujna koristiti isključivo u nastavne svrhe i za školske potrebe

  • maske u školama

Preporuka je da maske u školama nose samo viši razredi i to u slučajevima kada je u razredu zbog razmaka to potrebno. Maske su obavezne i za srednjoškolce, dok razredna nastava ne treba nositi maske, osim u prijevozu i prilikom čekanja prijevoza.

  • testiranje djelatnika

Ukoliko djelatnik mora u samoizolaciju, izdat će mu se uputnica za testiranje, a test moraju pokazati ravnatelju prije dolaska na posao. Učenici se nakon samoizolacije neće testirati

  • učenici i samoizolacija

Ukoliko je školarac pozitivan na koronavirus, u samoizolaciju idu i članovi njegovog kućanstva, no ako je školarcu propisana samoizolacija, članovi kućanstva ne moraju u samoizolaciju sve do trenutka kada i ako školarac razvije simptome bolesti.

 

 

 

 

 

 

Komentari