Ana Kraš: Jesen ili... Odgovor - slojevito oblačenje

Objavljeno: 19.10.2014. 19:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ana Kraš

Izvor: galerija-images/ana kras jesen ili...

Iskreno nije mi baš jasno koje godišnje doba je trenutno i stvarno ne znam koje bude kroz mjesec ili dva. Sve nam se pomješalo, što strašno utječe na tekstilnu industriju.

Ovo nam je već druga ili treća godina koja je blago rečeno zbrkana... Odnosno ljeto nam je usred zime i obrnuto. A dok si žena nešto kupi, želi to odmah i nositi, a mi dok sašijemo želimo to odmah i prodati. Nije nam se jedanput dogodilo da smo isplanirali proizvodnju a vrijeme nas totalno zezne.

Zato smo oprezni i pokušavamo na dobar starohrvatski način naći vezu koja bi nas spojila sa Zoranom Vakulom (mala šala). Dok nam to ne uspije radimo oblekicu koju možete otprilike nositi cijelu godinu i oblačit se u slojevima.

Čak i kad je jako hladno, čujemo komentare da je u prostorima u kojima žene najviše borave vruće ili toplo. Pošto našu oblekicu dosta često nose žene od trideset godina pa nadalje, moramo kod kreiranja paziti i na one neugodne pojave zvane valunzi. Dolazimo do toga da koristimo velikom većinom prirodne tkanine i radimo odjeću koju možete nositi u slojevima.

Takvu smo odjeću i prikazali na prošlotjednom Fashion night-u. Kolekcija se sastojala od haljina, suknji, maja i jakni koje po potrebi mogu a i ne moraju bit tople - ovisno o vašim željama i potrebama. Boje su isto tako kao i vrijeme šarene, od strogo zimskih boja do šarenila koje je obično znakovito za ljeto.

Zato bih ja vama i sebi poželjela da, ako je moguće, nek nam uvijek bude sunce... Ajde ne mora biti baš 30 stupnjeva ali, 20-25 bi bilo super. Sad samo treba naći vezu kod ovih gore koji se tak lijepo zabavljaju mjenjajući vrijeme bez bilo kakvog reda...

{gallery}ana kras jesen ili...{/gallery}

Komentari