Druga sezona "Igre prijestolja" snimat će se u Hrvatskoj

Objavljeno: 23.08.2011. 09:54

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: khaleesi captures

Druga sezona iznimno popularne HBO-ove serije Game of Thrones djelomično će se snimati i u Hrvatskoj, prenosi index.hr.

Strani mediji javljaju da će se produkcija serije u novoj sezoni proširiti pa će tako uz stalnu bazu u Belfastu, dio produkcije biti i u Hrvatskoj te na Islandu. Prva sezona snimala se u Belfastu, Sjevernoj Irskoj i na Malti.

Kod nas će se snimati neke od scena s Juga, većinom dijelovi u kojima će Daenerys, koju glumi Emilia Clarke, pokušavati osnovati vojsku. Na Islandu će pak biti snimljene scene u kojima Jon Snow i njegova braća istražuju Sjever.

Dubrovniknet prenosi oglas s lokalne radio stanice u kojoj se traže statisti za neimenovanu televizijsku seriju, a pretpostavlja se da se radi baš o Game of Thrones.

Audicija će se održati 23.kolovoza od 15 sati u prostorima bivše pošte na Pilama, na adresi Branitelja Dubrovnika 2. Za snimanje serije traže se bebe od 1 do 3 godine starosti, djevojčice i dječaci od 7 do 18 godina te žene i muškarci od 18 do 70 godina. Šuška se kako se traži oko 200 statista, a to je brojka koja odgovara većoj produkciji kakvu ima Game of Thrones.

Treba napomenuti da je snimanje TV serije na lokacijama u tri zemlje iznimno rijetko, no s obzirom na to da Game of Thrones ima sve više obožavatelja diljem svijeta, produkcija je odlučila i dalje ulagati u ovu profitabilnu seriju.


izvor: index.hr

Komentari