Nova urednica francuskog Voguea je Emmanuelle Alt

Objavljeno: 23.01.2011. 18:04

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: blogs.lexpress.fr

Opako mršava, urednica američkog Voguea, slavna Anna Wintour prošlu je godinu završila – još mršavija! Ali usudite se vi toj ženi reći da to nije u redu! Ta ona diktira izgled gotovo cijelog planeta. Njezin Vogue kupuje 1,3 milijuna čitatelja.

A kako Anna Wintour najviše je važno njezinim šefovima. Oni i na temelju izgleda procjenjuju težinu kapitala koji će im donijeti njezin rad. Oni ne trpe hirove pa ni Anna nije modno hirovita: haljine čistih linija njezin su zaštitni znak. Još neko fino krznašce povrh i evo slike moći koja obećava.

Izgled glavnih urednica američkog, talijanskog, pariškog i britanskog Voguea postao je iznova važan nakon najnovije smjene na vrhu francuskog Voguea. Carinu Roitfeld nakon deset je godina zamijenila Emmanuelle Alt, do sada njezina modna urednica. Ms. Roitfeld prije je surađivala s Tomom Fordom u Gucciju. Odatle modni seksepil bitno drukčiji od tipično francuskog, odnosno pariškog. No nisu joj uvijek odobravali tu novu energiju, a ni samu njezinu pojavu koja je izborila pravo na nonšalantnu odjeću. Jer Ms. Roitfeld se penje na grozno visoke potpetice, zamata u balonere i tek tu i tamo odijeva kao modna šefica. Recimo, poput nepogrešive urednice talijanskog Voguea France Sozzani. Ili “bezlično” poput britanske urednice Alexandre Schulman.

Ali evo najvećeg iznenađenja sezone: nasljednica Ms. Roitfeld, Emmanuelle Alt, izgleda kao vulgarnije izdanje nje same! Ponekad “fufasto”, što je nečuveno. Osim ako moda, i to trendovska, nije sasvim pregazila Vogueovu ideologiju stila!


Agencija VLM



Komentari