FOTO: 33 izlagača na Županijskoj smotri "Dani kruha"

Objavljeno: 18.10.2014. 15:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Josip Novak

Izvor: galerija-images/dani kruha varazdin 2014

Na varaždinskom Franjevačkom trgu održana je Županijska smotra "Dani kruha", odnosno svečanost obilježavanja „Dana kruha – dana zahvalnosti za plodove zemlje“.

Ovogodišnja svečanost započela je svetom misom zahvalnicom u varaždinskoj katedrali, a nakon toga je  velik broj učenika osnovnih i srednjih škola te centara za odgoj i obrazovanje na prigodnim štandovima na Franjevačkom trgu izložio velik broj različitih vrsta kruha, peciva i kolača.

Domaćin ovogodišnje smotre je bila Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti, stoga su se na početku svečanosti  prisutnima obratili  ravnateljica škole Đurđica Garvanović Porobija i načelnik Općine Maruševec Ivan Šagi, a smotru je otvorio  zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić koji je istaknuo  velik značaj održavanja ove manifestacije.

Danas slavimo kruh, simbol dobrote i ono temeljno što nam treba za život te plodove zemlje kojima smo blagoslovljeni. Varaždinska županija je županija vrijednih ljudi i stoga danas slavimo plodove njihova rada. Lijepo je vidjeti sve ove štandove i učenike koji s ponosom prezentiraju sve što su pripremili – rekao je zamjenik župana te dodao kako ova tradicionalna Županijska smotra pokazuje bogatstvo tradicije varaždinskog kraja.

Na smotri je sudjelovalo trideset tri izlagača, a Prosudbeno povjerenstvo odlučilo je da će domaćin iduće smotre biti Osnovna škola Ludbreg
Svečanost su upotpunili glazbeni sastav Srednje škole u Maruševcu i tamburaški sastav KUD-a „KLARUŠ" iz Maruševca.

{gallery}dani kruha varazdin 2014{/gallery}

Komentari