FOTO: Ovo su Varaždinke koje se žele natjecati za Miss županije i Miss Hrvatske

Piše: A. Matušin

Objavljeno: 26.04.2015. 19:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Siniša Sović

Izvor: galerija-images/casting miss hrvatske

Miss Hrvatske za Miss Svijeta, kao najstariji izbor ljepote u zemlji, nakon četiri godine vratio se u Međimurje i Čakovec, čime su sve djevojke s područja sjeverozapadne Hrvatske ponovno dobile priliku da se ravnopravno natječu s djevojkama iz ostalih krajeva Hrvatske.

Jedan od koraka pri tome je casting koji se danas održao na čakovečkim Gradskim bazenima "Marija Ružić", a na kojem su sudjelovale i djevojke iz varaždinskog kraja: Sara Đaferi, Mateja Mrazek, Vesna Lisičak i Mija Kralj.

Za koreografiju izlazaka odabranih kandidatkinja, odabir odjevnih kombinacija te sponzora, zadužena je Lena Radanović, a od ostalih djevojaka bilo je i onih koje su došle čak iz Zagreba te Koprivnice.

Više od lijepih lica

Riječ je o najstarijem hrvatskom natjecanju ljepote, koje se održava još od 1992. godine. Kako poručuju organizatorice Maja Večerić i Iva Loparić, koje su ove godine preuzele vođenje ovog prestižnog izbora,natjecateljice nisu samo lijepa lica.

- One su talentirane, teže visokom obrazovanju, aktivne su u humanitarnim akcijama, a svojim stavovima i ponašanjem zavrjeđuju biti predstavnicama svoje zemlje - kriteriji su organizatora.

Miss županije

Prvi korak do Miss Hrvatske je da djevojke imaju više od 17 godina, odnosno manje od 25. Drugi korak je prolaz na castingu kakav se danas održao u Međimurju, a treći – osvajanje titule Miss županije na izboru koji će se održati 9. svibnja ove godine u Čakovcu, također na Gradskim bazenima.

Strani jezik i dodatne vještine

Kriteriji u pogledu građe djevojaka također su bili vrlo visoki. Naime, od potencijalnih natjecateljica zahtjevala se visina 170-180, vitka građa, aktivno govorenje jednog stranog jezika te vladanje nekom od dodatnih vještina: plesom, pjevanje, sviranjem itd.

Od svih djevojaka koje su danas sudjelovale na castingu, svega 12 njih biti će odabrano od strane direkcije. A kako je danas ujutro to izgledalo, pogledajte u našoj fotogaleriji:

{gallery}casting miss hrvatske{/gallery}

Komentari