Hoće li i Django postati kultni film: Quentin Tarantino snimio western

Objavljeno: 12.06.2012. 18:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Quentin Tarantino je konačno snimio vestern, a glavni revolveraši su mu Jamie Foxx i Christoph Waltz, piše filmski.net

Izišao je trailer za novi film kultnog Quentina Tarantina, 'Oslobođeni Django' ('Django Unchained'). Riječ je o vesternu u kojem Tarantino opet odaje posvetu svojim omiljenim filmovima ('Django' S. Corbuccija) i autorima (Sergio Leone), a trailer bi mogao ispasti puno zabavniji od filma - navodno će u filmu biti dosta okrutnih i krvavih scena te se crni rob osvećuje rasistima onako kako su se Židovi osvećivali nacistima u 'Nemilosrdnim gadovima'.

Kad smo kod 'Gadova', i u ovom filmu možete očekivati Christopha Waltza koji ubija uz efektne rečenice, glavni negativac je Leonardo DiCaprio s južnjačkim naglaskom, a crnog junaka tumači oskarovac Jamie Foxx. U ostalim ulogama pojavljuju se Don Johnson, Samuel L. Jackson, Kerry Washington, Bruce Dern i Franco Nero.

Priča počinje kada njemački lovac na glave dr. King Schultz (Waltz) kupi Djanga (Foxx) kao svog roba kako bi mu ovaj pomogao identificirati ostale lovce na glave. Nakon što uspješno završe zadatak, Schultz regrutira Djanga kao poslovnog partnera. Django ubrzo od Schultza počinje učiti zanatske vještine pa zajedno odu u Mississippi kako bi oslobodili Djangovu ženu Broomhildu (Kerry Washington).

Međutim, nakon što propadne dogovor o kupnji Djangove žene od nemilosrdnog vlasnika plantaže Calvina Candieja (DiCaprio), Django će se naći uvučen u borbu za vlastiti život i život svoje žene, ali će dobiti i priliku za slatku osvetu. Premijeru filma u Americi, ali i u Hrvatskoj, možete očekivati u razdoblju oko Božića.

Komentari