Koncert u povodu 140. obljetnice smrti Ivana Padovca

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 26.10.2013. 17:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: mok.hr

Povodom 140. obljetnice smrti Ivana Padovca u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu bit će  održan koncert gitarista Nevena Hrustića u ponedjeljak 4. studenog s početkom u 19 sati.

>>Na današnji dan umro je skladatelj i virtuoz Ivan Padovec

Neven Hrustić je studirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod profesora Istvána Römera i na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu kod profesora Martina Myslivečeka. Usavršavao se na seminarima mnogih renomiranih glazbenika (Zoran Dukić, Edin Karamazov, Goran Listeš, Thomas Offerman, Jens Wagner, Christina Pluhar, Shizuko Nori) u zemlji i u inozemstvu.

Kao solist i kao član ansambala nastupao je po cijeloj Hrvatskoj, uključujući nastupe na najznačajnijim festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Glazbene večeri u sv. Donatu, Osorske glazbene večeri, Zagrebački ljetni festival), u SAD-u, Engleskoj, Austriji i Sloveniji.

Surađivao je s brojnim hrvatskim i stranim glazbenicima, i sa ansamblima Theatrum Musicum, Vittoria, Hortus Deliciarum, Responsorium, Carmina Slovenica, Orkestrom i Zborom HRT.

Snimao je za potrebe Hrvatske televizije, Hrvatskog radija i Slovenske televizije, u različitim kombinacijama izvođačkih sastava.

Posebno mjesto u njegovom radu zauzimaju kompozicije hrvatskih autora, od prvih tiskanih materijala u hrvatskoj glazbi pa sve do djela modernih kompozitora. Praizveo je veći broj kompozicija iz svih stilskih razdoblja hrvatske glazbe, a od toga treba izdvojiti zbirku canzonetta Francesca Sagabrie - prvog poznatog glazbenika porijeklom iz Zagreba.

Cijena ulaznice je 20 kuna, a mogu se kupiti na blagajni HNK i u Koncertnom uredu.

Komentari