Ludbreška Sveta Nedjelja: U petak "Vrelo nadahnuća" i "Šetnja kroz vrijeme"

Objavljeno: 05.09.2014. 07:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Na 2. književni natječaj Radio Ludbrega duhovnog stvaralaštva "Vrelo nadahnuća" za kratke književne žanrove (poeziju, kratke priče, putopis, esej, dramski tekst), svoje radove poslalo je 47 autora iz gotovo cijele Hrvatske te iz susjedne Slovenije i Srbije.

Od radova koji su pristigli na natječaj, stručni ocjenjivački sud u sastavu: Jasminka Vugrinec, Katarina Novak i Mladen Levak odlučio je vrijednim knjigama nagraditi autore i to: Luciju Šimleša za pjesmu na književnom "Božićni sonetni vijenac", Gorana Gatalicu za pjesmu na kajkavskom "Vuodene otajstve", Sanju Damjan za prozni rad na kajkavskom "Lov na dravsku lignju", Denisa Peričića za prozni rad na književnom "Tajnoviti puti" i glazbeni uradak Antuna Kranjčeca "Marija, dišeča ružica".

Predstavljanje Zbornika radova i podjela nagrada bit će u okviru programa manifestacije Dani ludbreške Svete Nedjelje u vijećnici POU "Dragutin Novak" u Ludbregu, u petak, 5. rujna, s početkom u 18 sati.

Petak je rezerviran i za još jedan događaj. Nova izložba u Galeriji ZB Art bit će otvorena u sklopu manifestacije Dani ludbreške Svete Nedjelje. Riječ je o samostalnoj izložbi Štefanije Baranašić. Izložba "Šetnja kroz vrijeme" bit će otvorena u petak, 5. rujna u 20 sati.

Što se tiče vjerskih sadržaja, hodočašće policije, djelatnika Crvenog križa i susjednih župa također je 5. rujna, u 10:30 sati s procesijom do svetišta gdje će biti križni put, a sv. misu i euharistijsko slavlje predvodit će mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij. Program bdijenja mladih u zavjetnoj kapeli bit će od 21 do 24 sata.

Komentari