Mustač Bend uskoro snima novu pjesmu i spot

Piše: Sonja Brdar

Objavljeno: 29.07.2013. 11:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Mustač Bend, međimurski sastav koji je u našem kraju, ali i šire poznat već dugi niz godina, sa svirkom je krenuo još davne 1991. godine pod nazivom Bismarck, a u sadašnjem sastavu postoji od 1996. godine.

Čine ga braća Mario i Davor Mustač, Krunoslav Barić i Ivica Strah. Iza spomenutog sastava velik je broj nastupa po raznim klubovima i organiziranim koncertima, motorijadama, pubovima, kao i snimljenih autorskih pjesama. Među njima je i "Šudra vozim, šudra bode" i "Odi mi na... jaja" snimljene iz, kako ističu dečki, čiste zafrkancije.

Napominju također da je glazba njihova velika ljubav, a uzori su im Tin Lizzy, Ted Nugent, Hendrix i drugi sličnog zvuka. Pjesma "Šudra vozim, šudra bode" polučila je nevjerojatan uspjeh na području Međimurske županije, a na radiopostajama je svojevremeno konkurirala i poznatijim imenima hrvatske estrade. Sastav je to koji je probio i granice domovine.

Tako iza sebe imaju i nastupe po Sloveniji, a svirali su i međimurskim udrugama u Münchenu.

Već treću godinu zaredom bend je osvojio i nagradu za najslušanijeg izvođača na festivalu međimurskih popevki "Kre Mure i Drave". Pošto su poznati i na moto sceni, u suradnji s moto klubovima „Veterani Croatia“ i „Old Riders“, snimljenje su i himne istoimenih klubova.

Ove godine bend će imati pune ruke posla uskoro ulaze u studio i započinju snimanje nove pjesme "Kre Drove sam se narodil", a nakon studija slijedi snimanje spota na Dravskim divljim plažama.

Tekst je prenesen iz Varaždinskog tjednika od 29. srpnja.

Komentari