Njemački skejteri, arapski bicikl i japanski vukovi u kinu Galerija

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 22.11.2013. 13:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Ovog vikenda u kino Galerija stižu skejteri iz Njemačke, bicikl iz Saudijske Arabije i vukovi iz Japana.

U sklopu "Dokumentarnog petka" u petak, 22. studenog u 19 sati prikazuje se dokumentarac "Ovo nije Kalifornija". Film pokazuje jedinstvenu generaciju i aspekte života u NjDR-u 1980-ih godina koji do sad nisu viđeni na filmu i to spajajući prošlost i sadašnjost kroz život skejtbordera, a kako bi pokazao da život skejtbordera (oblikovan represivnim režimom) ima svoju vlastitu snagu.

"Igrana subota" 23. studenoga u 19 sati donosi prvi film snimljen u potpunosti u Saudijskoj Arabiji – "Vadžda". Film govori o djevojčici koja živi u predgrađu Rijada, glavnog grada Saudijske Arabije, a unatoč odrastanju u konzervativnoj sredini ona nosi traperice i tenisice, sluša rock i sanja o kupnji zelenog bicikla koji će joj omogućiti da se utrkuje s prijateljem Abdullahom.

U nedjelju, 24. studenoga, u sklopu "Dječje nedjelje", u 16 sati prikazuje se odličan japanski anime "Djeca-vukovi", film s prošlogodišnjeg Animafesta. "Djeca-vukovi" je dugometražni animirani film koji gledatelje svih generacija ostavlja bez daha. U režiji Mamorua Hosode, ovo veliko kinematografsko ostvarenje prati Hanu, djevojku koja s dvoje djece povučeno živi u mirnom dijelu grada. Njihovo odrastanje je sretno i veselo, no skrivaju veliku tajnu – otac im je Čovjek-vuk. Preporučena starost gledatelja je 9 godina ili više.

Komentari