Odlični i provjereni savjeti za njegu kose

Objavljeno: 03.01.2016. 17:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Ilustracija

Vaša kosa je vaš najbolji modni dodatak, isto tako i jedini modni dodatak koji je s vama svaki dan zato je vrlo važno voditi ispravnu brigu o svojoj kosi. Dobra frizura podigne cjelokupni outfit a za vas smo pripremili nekoliko savjeta koji će olakšati svakodnevne brige i rutinu...

- Regenerator stavljajte na ¾ kose odnosno klonite se tjemena koliko god vam kosa bila suha. Također većinu proizvoda stavite na vrhove.

- Ako svoje ukosnice našpricate lakom za kosu ili šamponom za suho pranje, bolje i čvršće će držati. Na ručnik poredajte ukosnice, našpricajte ih i pričekajte minutu prije negoli ih stavljate u kosu. Napokon će ukosnice držati kosu na mjestu!

- Masirajte kosu kad ju perete. Iako se čini kao gubljenje vremena, masaža tjemena dokazano potiče rast kose i tako lijepo smiruje. Ovo je sve samo ne gubitak vremena!

- Kako biste spriječili dodatno oštećenje kose, nemojte ju mokru češljati a ako baš morate neka to bude češalj s razmaknutim zupcima.

- Počešljajte dobro kosu prije pranja. Iako većina nas nikad nije ideju češljanja kose prije ulaska u tuš niti uzela u obzir – ima logike. Tijekom pranja često nam ispadne mnogo kose koja ode kroz odvod. Spriječimo potencijalne neugodnosti i raščešljate kosu prije.

- Ako nikako ne možete dovesti mladu kosu u red a još manje u rep – uzmite četkicu za zube, pošpricajte ju lakom za kosu i obećavamo da vam neće stvarati problem!

Izvor: diva.večernji.hr 

Komentari