Projekcija filma o Gotovini na obljetnicu oslobađajuće presude

Objavljeno: 16.11.2013. 07:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Na godišnjicu drugostupanjske oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, u varaždinskom kinu Galerija bit će u subotu 16. studenoga s početkom u 16 sati premijerno prikazan dokumentarni film „Časni sude nisam kriv“.

U devedeset minutnom dokumentarnom filmu autorice Nade Prkačin kronološki su poredani događaji od uhićenja hrvatskog generala Ante Gotovine u prosincu 2005., do njegovog povratka u rodne Pakoštane 2012. godine.

Film će se istodobno prikazati u 50-setak hrvatskih gradova, a njegovu premijernu projekciju u Varaždinu organizirala je Udruga veterana 7. gardijske brigade „Puma“.

Dokumentarni film obiluje izvješćima, izjavama, komentarima i reportažama koje je emitirala Hrvatska televizija. Obuhvaća maratonsko suđenje, intrigantna svjedočenja, sagu o topničkim dnevnicima, politička dodvoravanja, molitve i nade, istine i zablude.

Konačne presude junacima Domovinskog rata i spektakularni dočeci po hrvatskim gradovima, s vremenskim odmakom dobili su novu dimenziju.

Komentari