Sementa Rajhard: Učim kako pronaći vrijeme za sebe

Piše: Alen Matušin

Objavljeno: 18.12.2013. 19:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: PR NovaTV

Dvadesetdvogodišnja zvijezda "Stelle" za Tjednik eVaraždin i portal eVaraždin govori o snimanju serije i sebi.

Kažu da njezin osmijeh topi i one najhladnije. Nije zato čudo što je u vrlo kratkom vremenu ulogom požrtvovne kćeri osvojila srca televizijskih gledatelja, koji su je još kao tinejdžerku upamtili po dojmljivom nastupu u showu "Hrvatska traži zvijezdu".

Teško da je televizijski gledatelj u ulozi dobre i talentirane Jasmine mogao zamisliti nekog drugog osim i u stvarnosti takve Semente Rajhard. Uloga kao da je bila pisana upravo za nju, a na vlastito i oduševljenje producenata izabrana je između velikog broja drugih djevojaka.

Koju pjesmu si u seriji otpjevala onako... s guštom?
Sa zadovoljstvom sam otpjevala "Ostani" jer mi je pjesma lijepa još od kad je izašla, kao i "Ne mogu ti reći što je tuga" koju smo u duetu izvele Petra Dugandžić i ja.

Koju pjesmu je bilo vokalno najteže izvesti?
Moram priznati da je svaka pjesma unijela poseban osjećaj jer je bila otpjevana na moj način. Međutim, svaka izvedba traži profesionalnost, vježbu i intonacijsku točnost, stoga svakoj izvedbi pristupam ozbiljno i imam tremu koja je pozitivna. "Ave Maria" mi je vokalno bila dosta teška u samom početku jer je imala drukčiji aranžman, teži od originala, a i bila sam bolesna dok smo je snimali.

Što Sementa sluša privatno?
Privatno slušam soul, RnB te hip-hop. Volim Olivera Dragojevića, Ninu Badrić, Doris Dragović. Od stranih izvođača slušam Adele, Whitney Houston, Mariah Carey...

Nedostaje li ti druženje na setu, s kim se i dalje nalaziš na kavi?
Nedostaje mi set, snimanje i cijela ekipa. Neki dan išla sam ih posjetiti tako da nam se vraćaju sjećanja. Sa svima sam bila u odličnim odnosima, pogotovo sa kolegicama iz make up-a i garderobe jer smo se često družile. Izvan seta najviše se družim s Petrom Dugandžić.

Najveća promjena koju je u tvoj život donijela “Stella”?
Najveća promjena je u tome što imam sve manje vremena za sebe i bližnje. Trenutno glumim u prvom zagorskom mjuziklu "Zeleno blago", sinkronizirala sam Disneyjev crtić "Snježno kraljevstvo", u Kraševoj božićnoj predstavi također imam ulogu... Ali sve je to dio mog života, stoga u svakoj novoj minuti učim kako pronaći vremena za ostale.

BLIC PITANJA

Filmovi kakve volim gledati
Obožavam horore i filmove po istinitom događaju! Posljednji koji sam pogledala je ’"Egzorcizam" u društvu brata.
Knjiga kojoj se vraćam
Osim Biblije, koju ponovno namjeravam pročitati, slušam savjete svojih kolega o tome koju knjigu vrijedi pročitati jer sam neodlučna oko toga koji mi je omiljeni žanr.
NajdražI glumci
Obožavam Matthewa McConaugheyja, Wesleyja Snipesa , Meryl Streep i Juliu Roberts.
Redatelj čije filmove ne propuštam
Nemam omiljenog redatelja, a cijenim Tarantina.
Neseser bez kojega ne izlazim
U mom neseseru uvijek se nalaze maskara, rumenilo, parfem i češalj.
Must have u ormaru
Duga crna haljina i sako.
Blagdane ću provesti
Za blagdane sam uvijek doma, s obitelji, a nakon Božića posjećujemo dalju rodbinu.
Doček i želje za novu godinu
Za Novu godinu još nemam plan i uvijek u zadnji trenutak donesem tu odluku, a u novoj godini želim si kvalitetan rad i puno slobodnog vremena za provesti sa svojim bližnjima.

Komentari