Simpsoni idu u mirovinu: Sljedeća sezona je zadnja

Objavljeno: 07.10.2011. 17:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Televizija Fox koja je godinama zarađivala milijarde na legendarnim Simpsonima" odlučila je definitivno ugasiti seriju, piše Index

Dok se vode pregovori s glumcima oko smanjenja honorara, čelnici Foxa izjavili su da čak i ako glumci pristanu na manje plaće, serija se ukida nakon sljedeće sezone.

"Simpsoni" navodno nisu više profitabilni kao nekad te čak ni velike uštede u budžetu ne mogu spasiti najdugovječniju i najpopularniju seriju na malim ekranima.

Ukoliko glumci pristanu na 45 posto smanjenje plaće, show se nastavlja još jednu sezonu, no ukoliko ne pristanu 23. sezona će biti zadnja.

- Smanjenje plaće koje smo predložili glumcima u skladu je sa smanjenjem plaća ostalih ljudi koji rade na seriji. Ovdje nije stvar u tome da samo glumci osjećaju krizu. Glumačka postava je jedan dio showa koji će biti sveden na završnu sezonu - izjavio je čelnik Foxa koji je želio ostati anoniman.

Producenti su navodno već pristali na smanjenje. Fox želi skresati troškove novih epizoda za 25 do 30 posto, a ranije ovog tjedna studio je izdao priopćenje u kojem najavljuje da "ne može proizvoditi nove sezone po sadašnjem financijskom modelu".

"Simpsoni" su bili prva Foxova emisija koja je dospjela među top 30 najgledanijih u SAD-u te je ubrzo postala svjetski fenomen.

Počela je se emitirati 1989. godine te je do danas, sa 22 sezone, najdugotrajnija televizijska serija koja ide u prime-time terminu.

Do sada je prikazano 488 epizoda, a kultni likovi Homer, Bart, Lisa, Marge i Maggie postali su prepoznatljivi u cijelom svijetu.

Serija je osvojila desetine nagrada uključujući 27 Emmyja i 27 Annie Awards.

Časopis Time proglasio ih je najboljom televizijskom serijom 20. stoljeća a obitelj Simpson dobila je početkom 2000. godine svoju zvijezdu na holivudskoj "Stazi slavnih".


Izvor: index.hr


Komentari