VIDEO: Špancirfest 2011 (nedjelja, 28.08.)

Objavljeno: 29.08.2011. 14:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: arhiva.evarazdin.hr

Asian Dub Foundation, jedan od najboljih svjetskih live bandova, posljednjeg je dana Špancirfesta priredio energično i eksplozivno finale na MTV pozornici.

Publika ih je spremno dočekala te je već tijekom prve pjesme započela niz neumornog skakanja i plesanja.

Za početak su odsvirali “Bride of Punkara”, a u sljedećih 80 minuta nizali su hitove „History of Now“, „Naxalite“, „Fortress Europe“, a za sam kraj publika je čula “Rebel Warrior”.

Članovi banda ponavljali su nakon koncerta da je bilo odlično i opako, oduševljeni su.

Zajedno s ostalim mladima željnima još zabave, ADF-ovci su se uputili na Mobilisis party pozornicu gdje su do ranog jutra plesali uz World Dub Club Balkanica.

Neno Belan i riječki „Fiumens“ nisu bili planirani kao posljednji koncert Špancirfesta. No, spletom okolnosti upravo je njima pripala čast da posljednji siđu s pozornice Špancirfesta i tako spuste zastor na 13. Festival dobrih emocija.

Najprije je njihov koncert odgođen s prvotnog termina (20,30 sati) na kasniji (22,00) zbog sjajnog programa „štulaša pirotehničara“ iz francuskog Malabara.

A onda se nije dala publika; dva sata je nekoliko tisuća fanova na varaždinskom Korzu pjevalo prekrasne balade Belana i društva.

Uporno skandiranje „hoćemo još“ produžilo je prekrasnu nedjeljnu večer do točno 00.20 sati

A kakav je tulum posljednje večeri priredio Shantel i njegov Bucovina klub!

Trg Miljenka Stančića bio je punih sat i pol preplavljen ritmovima Balkana popraćenim svjetlosnim efektima kako s Pan pozornice, tako i s galerije Sermage.

Komentari