Trash film festival ove godine donosi 23 filma uz bogat popratni program

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 07.09.2013. 09:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček / VT

Iako je udruga Trash i ove godine bila suočena s mnogo problema, pa je tako između ostalog nepoznati počinitelj opljačkao njihovo skladičte i ukrao neprocjenjive festivalske nagrade zlatne motorke 8. Trash film festival će ipak biti održan i u to znaku znanstvene fantastike.

Ovogodišnji festival posvećen amaterskim filmavima i njihovim zabavnim filmovima bit će održan u petak, 13. rujna i subotu, 14. rujna u Kinu Galerija u Gajevoj ulici u Varaždinu te na novouređenom Kapucinskom trgu u Varaždinu gdje je se odvijati koncertni dio programa.

Izvijestili suo tome to na konferenciji za novinare 6. rujna članovi udruge Trash. Filmski selektor festivala Slobodan Runjak izvijestio je da je na natječaj stiglo 40 filmova od kojih će 23 biti prikazana u konkurenciji festivala.

- Imamo filmove iz SAD-a, Njemačke, Škotske, Slovenije, Španjolske, Poljske, Srbije i Ukrajine. Ima jako dobrih ostvarenja, a događa se opet i to da su neka ostvarenja i predobra. Na žalost, ove godine nam nije stigao ni jedan film iz prijestolnice trasha, odnosno Međimurja - istaknuo je Runjak.

Dobitnike zlatnih motorki u četiri kategorije - za horror, borilački, SF i akcijski film, odabrat će stručni žiri koji je ove godine sastavljen od renomiranih filmskih djelatnika i umjetnika. Stručni žiri 8. TFF-a čine poznati srpski glumac Sergej Trifunović, bosansko-hercegovački producent Almir Šahinović i zagrebačka producentica, menadžerica i spisateljica Bernarda Tolić.

U off programu bit će prikazani najbolji filmovi s Festivala srpskog filma fantastike, a Tomislav Hrastovčak održat će zanimljivo predavanje na temu "Filmski redatelji i znanstvena fantastika".

Festival ponovno donosi i bogat koncertni program koji će se odvijati na Kapucinskom trgu u Varaždinu. U petak će zasvirati varaždinski bendovi Banging Chimps, MBP i Jam Ritual, a u subotu kućni bend Trash film festivala The Fakin Lajsne i ovogodišnje zvijezde festivala - Red Hot Chilli Peppers tribute band i to iz dalekog Brazila.

- Veseli me da napokon imamo dovoljno kvalitetnih varaždinskih bendova da popunimo koncertni program, a nastup Red Hot Chilli Peppers tribute banda je prava koncertna atrakcija. Dečki ne samo da sviraju kao najdraži im bend nego i izgledaju kao članovi Peppersa tako da na njihovom koncertu očekujemo i puno ženske publike - istaknuo je glazbeni selektor festivala Hrvoje Horvatić.

Komentari