Vanimi dvije nagrade na 50. reviji filmskog i videostvaralaštva djece

Objavljeno: 08.10.2012. 11:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

U Zadru je održana jubilarna 50. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece koju organizira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Hrvatski filmski savez u suradnji s klubom iz grada domaćina. Ove godine to je bila OŠ Stanovi iz Zadra,  a reviji je prisustvovalo ukupno 12 članova Vanime i dva voditelja.

Podsjetimo da je 49. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece bila održana upravo u Varaždinu u suradnji s II. OŠ i Vanimom.

50. revija okupila je više od 20 filmskih klubova iz cijele Hrvatske čiji filmovi su ušli u konkurenciju. Tako se od 194 prijavljenih filmova u pet kategorija (igrani, dokumentarni, animirani, reportaža i otvorena vrsta) moglo vidjeti njih 96 od čega čak 51 animiranih.

Vanima se u Zadru predstavljala s najviše filmova - njih čak 16 od kojih su “Moje tajno mjesto” Viktorije Zlatar iz Ludbrega i “Uredski rendžer” Brune Borovca iz Varaždina (oboje su dogogodišnji članovi Vanime) osvojili treća mjesta – prvi film osvojio je žiri odraslih, dok je drugi to isto napravio sa žirijem djece.

Na reviji su i povodom ove velike obljetnice bili prikazani najbolji filmovi sa svih dosadašnjih revija gdje su se našli i film “Izlet” Kino kluba Radost iz Varaždina, čiji je voditelj bio nedavno preminuli Nino Birolla, a djelovali su 60-ih godina prošlog stoljeća i film nastao na samim počecima Vanime “Djecu ne donose rode”, koji ujedno pokupio najveći pljesak prisutnih te (ponovno) otvorio niz pitanja svojom provokativnošću.

Komentari