Varaždinci u prilici da naprave najbolji antikorupcijski spot

Objavljeno: 14.05.2012. 12:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Fair Play - Mladi glasovi protiv korupcije globalno je natjecanje za originalne pjesme mladih bendova (18 - 35 godina), na temu antikorupcije. Rok za prijave je do 24. srpnja, do kad je potrebno postaviti originalne antikorupcijske glazbene spotove na Youtube. Podsjetimo, lani je za najbolji antikorupcijski tekst bila nagrađena grupa Amnezija iz Varaždina, a za spot – vrijedi se potruditi.

Organizatori natjecanja Fair Play su Globalna antikorupcijska mreža mladih (Global Youth Anti-Corruption Network), Međunarodna glazbena mladež (Jeunesses musicales Internatiional) i Institut svjetske banke (World Bank Institute).

 Utjecaj korupcije na našu zajednicu ne može se točno izraziti brojnim izvještajima. Da bi razumjeli kako ona utječe na život ljudi, moramo ih slušati.

Nagrade: 3 pobjednička benda osvojit će put u Brazil i sudjelovanje na Trećem globalnom antikorupcijskom forumu gdje će uživo nastupiti u Brazilu.

Kroz prva dva izdanja Fair Play je pridonio globalnoj borbi protiv korupcije sudjelovanjem glazbenika iz više od 40 zemalja kao ambasadora antikorupcijskog pokreta koji se glasnim pozivom obraćaju građanima, vladi i organizacijama da im se pridruže u borbi protiv korupcije.

Od prošle godine nositelj kampanje za Hrvatsku je Hrvatska glazbena mladež, kada su u međunarodnoj kampanji sudjelovala dva benda: Delyricum i SB Reprezenta. Službeno lice kampanje je Remi(Elemental).

Također, u okviru Imagine Croatia 2011 (festivala za mlade glazbenike u dobi od 15-21 godinu) proširili su kampanju za najbolji antikorupcijski tekst, a nagrađena grupa je bila Amnezija iz Varaždina.

Za više informacija o uvjetima prijave kontaktirajte: David Čavara, Hrvatska glazbena mladež, 099/263-6735

Izvor: Culturenet.hr

Komentari