VIDEO: Znate li koga je Bilić prvog pobijedio kao hrvatski izbornik?

Objavljeno: 14.06.2012. 05:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: YouTube

Odgovor na pitanje je Italija! Bila je to prijateljska utakmica koja je odigrana 16. kolovoza 2006. godine u Livornu, a Vatreni su slavili sa 2:0.

Nakon razočaravajućeg nastupa na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje su Vatreni natjecanje završili već u skupini, izbornik Cico Kranjčar dobio je otkaz, a na njegovo je mjesto instaliran veliki igrač ali i neiskusni trener Slaven Bilić koji je prije toga kao trener vodio samo Hajduk i to nekoliko mjeseci, a nešto duže U-21 reprezentaciju.

Bilić se odlučio u reprezentaciju pozvati "neke nove klince" pa nitko nije bio siguran koliko Hrvatska može sa takvim sastavom. Vjerovalo se da ti klinci imaju kvalitetu, ali nitko nije bio siguran kolike su njihove stvarne mogućnost. Sve sumnje su otklonjene već u prvoj utakmici.

Samo nekoliko tjedana nakon što je preuzeo dužnost, novi je izbornik svoje "Bilić Boyse" odveo na prijateljsku utakmicu protiv jake Italije u Livorno i lako i glatko pobijedio. Strijelci su bili "njegovi klinci" Eduardo i Modrić.

Šest godina kasnije sudbina je odlučila da Slaven Bilić mora proći isti test protiv istog protivnika kako bi ponovno dokazao kolike su stvarne mogućnosti njegove reprezentacije. I danas svi navijači vjeruju da "Bilić boysi" imaju kvalitetu, ali nitko nije siguran kolike su njihove stvarne mogućnosti. Test je isti, promijenili su se samo mjesto odigravanja i važnost susreta.

Komentari